1. Pas op met een hogedrukreiniger

We raden af om je terras te reinigen met een hogedrukreiniger. Ben je toch van plan om een hogedrukreiniger te gebruiken? Dan raden we je aan om de druk zo laag mogelijk in te stellen. Zo spuit je de voegen van je terras niet kapot. Hardnekkige vlekken maak je beter schoon met een schuurborstel.

2. Verwijder vetvlekken met zeep

Met warm water en zeep kan je de meeste vetvlekken verwijderen. Gebruik voor keramische tegels een combinatie van azijn en water. Vetvlekken op beton of natuursteen verdwijnen vanzelf.

3. Vul de voegen van je terrasklinkers op

Maak je terrasklinkers met een borstel en water schoon. Daarna kan je de voegen van je klinkers weer opvullen met wit zand.

4. Schrob je keramische terrastegels

Keramische terrastegels hebben weinig onderhoud nodig. Een schrobbeurt met een gewoon schoonmaakproduct volstaat.

5. Gebruik water en eventueel een milde zeep om je natuursteenterras te reinigen

Schrob je terras van natuursteen met water en een schuurborstel. Eventuele vlekken verdwijnen vanzelf. Er bestaat ook een milde zeep, gemaakt voor het onderhouden van natuursteen.

6. Reinig je houten terras met bruine zeep

Een houten terras kuisen doe je met een ruwe borstel en bruine zeep. Gebruik water aangelengd met bleekmiddel om mos te verwijderen. Behandel je houten terras met een olie om vergrijzing te voorkomen.

Wil jij je terras professioneel laten reinigen?

Dan ben je bij Prosoftwash aan het juiste adres. We raden je aan om het reinigen van je terras met een gevel- en/of dakreiniging te combineren zodat we efficiënt te werk kunnen gaan. Of een terrasreiniging door Prosoftwash rendabel is, hangt af van de grootte van jouw terras. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Disclaimer: Prosoftwash is niet aansprakelijk voor eventuele schade of ongevallen.